Anasayfa > Yöresel Ürünler > BURMA TATLISI

BURMA TATLISI
Son Güncellenme : 25 May 2014 16:43

Malzemeler : 1 Yumurta, 1 Çay Bardağı Süt, 2 kaşık yoğurt, 350 gr tereyağ, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 tutam tuz, 250 gr nişasta, 500gr şeker, Yarım çay bardağı sıvı yağ, Alabildiği kadar un, 50 gr şam fıstığı, 500 gr ceviz.

Yapılışı : Bütün malzemeler karıştırılıp, kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Küçük bezeler ayrılıp, mısır nişastası ve un karışımı ile yufkalar açılır. Yufkanın içerisine bolca ceviz serilip, oklavaya sarılarak burulup, tepsiye dizilir. Hamurun tamamı bu şekilde açılıp, tepsiye yerleştirilir. Bir gün bekletilip, 300 gram tereyağı ile 1 çay bardağı sıvı yağ eritilip sıcak sıcak burmaların üzerine gezdirilip fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra daha önce hazırlanıp soğutulmuş şerbet burmaların üzerine dökülür. Üzerine şam fıstığı dökülerek servise sunulur.

Yorumlar

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yap

Hızlı Erişim

                  İlçe Yazıişleri İşlemleri  Muhtaç Asker Aileleri Yardımı  Dernekler ve STK'ler  Yaşlılık Malüllük  Silah Ruhsatı İşlemleri  Genel Sağlık Sigortası

   

Copyright © 2007 & 2012 & 2014 Torul Kaymakamlığı - 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir
ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.

İletişim: Tlf: 0 456 611 20 06 Fax: 0 456 611 21 96 Posta: Hükümet Konağı Kat:3 Torul / GÜMÜŞHANE